Hur gör man? 

En fråga:

 Jag är väldigt intresserad av den här omställningsgruppen, men har inte riktigt förstått hur det fungerar. Är det bara att dyka upp, är det meningen att man ska hålla till inom ett visst område av omställning (odling/hantverk/byggnad osv)? Eller finns det någon form av övergripande organisation?

Mina frågor är kanske lite förvirrande, men jag vill helt enkelt bara veta mer!

Svar:

Det fungerar så här att vi har möten en gång i månaden i första hand  för "nya" (se i Dagboken). Då berättar vi om bakgrunden och hur vi tänkt oss att det ska gå till. Det som kan vara lite ovant är att det inte finns någon toppstyrning som man är så van vid. Istället uppmuntrar vi alla att själva visa intresse för något. Det är då ny verksamhet kan startas. Vi har många saker att erbjuda, men det är inget som hindrar att man kommer med egna förslag.

Jag tycker du ska göra så här: Registrera dig på "ning"-sidan, så som det står på förstasidan. Du kan börja genom att se på www.demokritos.se/TT, där hittar du länken till den nationella ning-sidan. Du letar rätt på knappen "Bli medlem". När man är med i Linköpingsgruppen där, får man mail om de lokala initiativ som tas och du kan gå tillbaka i tiden och se vad vi gjort tidigare. Jan Gustavsson-Berge har nyligen gjort en sammanställning av vårens tänkbara aktiviteter (på ning-sidans inlägg), där vi vill ha intresseanmälningar för att se vad vi kan starta för aktiviterter. Olov har haft/kan ha kurs i alternativ ekonomi och Jan har odlingskurser mm. Vi kommer att göra studiebesök och annat sånt. Fr.a. är det på månadsmötena som man får en känsla för vilka som är aktiva och har uttalade intressen. Alla egna initiativ är välkomna.

Fråga gärna mer om det är något du undrar!

Till startpunkten             Webmaster: Olov Fahlander